maanantai 28. lokakuuta 2013

Tähtityyny

Minulla on tapana säästää joka vuodelta joululehdet. Niitä on mukava katsella uudelleen ja uudelleen. Ne pursuavat ideoita, joita ei edes kaikkia ennätä samana jouluna toteuttaa. 
Tämän tähden neuloin Kotivinkin Joulu-lehdetä 2011.




Neuloin tyynyn harmaalla kaksinkertaisella Novitan Isoveli -langalla. Reunat yhdistettiin virkkaamalla.




Hyvää alkanutta viikkoa!




perjantai 25. lokakuuta 2013

Meidän pikkuinen on kasvanut jo aivan liian suureksi. Nyt ollaan siirrytty vaunuista pinnasänkyyn nukkumaan. 
Ompelin katoksen juuri ennen vauvan syntymää, mutta nyt se vasta pääsee oikein tositoimiin.
Tyynynpäällisen ompelin Tilda-kankaasta.






Kauniita unia pikkuinen! 







torstai 24. lokakuuta 2013

Tytön jakku

Olen pitkään, jo vuosia aikoinut ja aikonut tehdä tästä kankaasta jotain. Mutta ikinä ei ole syntynyt tarpeeksi hyvää ideaa siitä mitä se voisi olla. Kävin ennen koulujen alkua Benettonin liikkeessä. Mukaan sain monta kuvastoa. Aivan ihania vaatteita ne olivat pullollaan. Eräällä sivulla oli jakku, johon ihastuin. Ihastuin jo siitäkin syystä, että kotona kaapissa lojui melko samannäköistä kangasta. Niinpä innostuin että minäpä ompelen itse samantyyppisen. 
Kun aloin ommella jakkua, kuvastoja en enää löytänyt mistään. Liekö paperinkeräyslaatikko nielaisi ne. Joten jakun tein muistikuvien perusteella. Tällainen siitä tuli.
Kaavan jakkuun otin Suuri Käsityö -lehdestä 10/2013. 


 
 










Tervetuloa mukaan uudet lukijat! :)





tiistai 15. lokakuuta 2013

Rusettisäärystimet

Viime syksy oli rankkaa aikaa. Odotin meidän rakasta pikkuistamme ja samalla sairastin. Olin niin huolissani tulevasta perheenjäsenestä. Neuletyöt olivat silloin suureksi avuksi. Kudoin omaa huoltani ulos. Nyt kun näin jälkeenpäin katson silloisia aikaansaannoksia, muistan hyvin minkälaisia ajatuksia milläkin hetkellä oli. Aivan kuin olisin kirjoittanut päiväkirjaa. 

Läheisten tuki oli korvaamatonta. Uskomatonta oli silloinkin, kun olimme poissa kotoa. Kun tulimme takaisin, oli kaikki ikkunamme pesty. Aivan ihana yllätys. Kiitos vielä siitä teille, jotka olitte siivouksessa mukana ja satutte lukemaan tätä. :)




Nyt kyllä ajatus karkasi aivan. Nämä säärystimet ovat yksi niistä purkauksen kohteista, joita kudoin vuosi sitten. Tyttäremme ja mieheni kävivät kahdestaan ostamassa nauhan säärystimiin, kun minä en päässyt mukaan. Niin ihania, kun olivat valinneet nämä nauhat. Vieläkin lämmittää ajatus siitä, kun mieheni meni lankakauppaan nauhaostoksille tyttösemme kanssa. :)




Nyt saamme nauttia tuosta rakkaasta pienokaisesta, joka visertää kodissamme kuin pikkuinen lintu. Niin iloinen ja kirkas on pikkuisen ääni. :)

Löysin eilen käsityökaapista valmiit kappaleet villatakkiin, jonka myös kudoin viime syksynä. Nyt olen sitä sitten kursinut kasaan. Vielä puuttuu napit. Saas nähdä, milloin napit saan kiinnitettyä, nimittäin kaupoista oli juuri päässyt loppumaan duffelinapit. Mutta siitä lisää sitten, kun takki on täysin valmis. 






maanantai 7. lokakuuta 2013

Veljeksien nepparipaidat

Ensimmäistä kertaa ompelin paitaan napituslistan, joten päätin paitoja tehdä heti kaksin kappalein. Ompeleminen on ollut minulle aina se kakkosjuttu käsitöissä. Puikot ja koukut ovat minua aina houkutelleet enemmän. Viime aikoina olen innostunut ompelemisesta jopa niin, että en ole vieläkään ennättänyt tikuttaa ainuttakaan silmukkaa tälle syksylle.

Kaavat paitoihin nappasin Ottobre 4/2013 -lehdestä.














Pikkuveli sai omppupaidan.







Onneksi vielä ehtii hyvinkin neuletöiden pariin, sillä talvihan on vasta tulossa.