keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Röyhelömekko

Ihanat häät on juhlittu jo kohta kaksi viikkoa sitten. Mekkokin valmistui muutamaa tuntia ennen häiden alkua. Tiukille siis meni. 
Monenlaisia hassuja juttuja mahtui mekon valmistumisen matkalla. Mekko esimerkiksi sotkeutui kaksi kertaa vereen. Niin harvoin kuin tuleekin tytöllä verta nenästä, niin juuri mekkoa sovittaessa sitä alkoi juosta norona mekkoa pitkin. Kyllä siinä tälle äitille hiki tuli. Onneksi hanasta tulee kylmää vettä, jolla heti pesin veren pois. Huhhuh. Kyllä säikähdin. Mekon yläosaan otin kaavan jostain vanhasta ob:sta. Alaosan tein sovittamalla, ompelemalla ja taas sovittamalla. 


Kankaat ostin Eurokankaasta. Yläosan ja röyhelöiden alempi kangas löytyi palalaarista. Röyhelöissä ja rusettinauhassa ompelin vielä organzan päälle tuomaan kiiltoa. Hääjuhlassa käsivarsia oli lämmittämässä pitsinen neuletakki.Yhtään kuvaa itse hääjuhlassa ei tullut tästä mekosta. Meinasi ihan unohtua kameran käyttö. 
Nyt sitten kotona otimme arkijuhlakuvat. Kuvat laadullisesti aika surkeita, oli sen verran hämärää. :)
Täytyypi joulujuhlissa muistaa ottaa uusia kuvia, jos saisi parempia.
8 kommenttia:

 1. Todella kaunis ja klassinen mekko juhlavine röyhelöineen! Upeasti olet yhdistänyt kahta kangasta, upea myös tuo rusetti tuolla takana. Kyllä tämä on jokaisen hikipisaran arvoinen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista. Juuri se klassisuus viehättää minuakin. Ajattelin että vielä kun ainut tyttömme suostuu käyttämään röyhelömekkoa, niin vielä sellaisen haluan hänelle tehdä. :)

   Poista
 2. Tosi sievä mekko röyhelöineen ja muine kivoine yksityiskohtineen! Voi, ei noita vastoinkäymisiä, miten välillä onkin niin huono säkä jonkun tekeleen kanssa!

  VastaaPoista
 3. Tästä tuli mahdottoman kaunis! Kivat yksityiskohdat sopivat ihanasti kokonaisuuteen. Ja kaunis pöytä taustalla:-)

  VastaaPoista
 4. Mekon yläosaan otin kaavan jostain vanhasta ob:sta. Alaosan tein sovittamalla, ompelemalla ja taas sovittamalla.
  grey twill fabric
  green twill fabric

  VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit minua! :)