perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pitsinen villatakki

Olin lomalla muutama vuosi sitten ja siskoni vei minut siellä aivan ihanaan lankakauppaan, Lankamaailmaan. Liike oli todella nimensä mukaisesti lankamaailma, jonka hyllyt olivat täynnä kaikkea ihanaa ja kivaa. Mukaani tarttui toinen toistaan herkullisempia keriä. Tuntui että näille ihanuuksille täytyy olla huippu hyvä idea, mihin näitä raaskisin kuluttaa.

Keltaisesta, joka oli vähän sinappisenkin keltainen, ajattelin neuloa villatakin 5-vuotiaalle tytöllemme. Mutta yllätys, Suuri Käsityö (5-6/2011)-lehdestä löytyikin aivan ihana virkkaus-malli. Lehdessä oli muuten muitakin aivan ihania virkkaus juttuja esim. keltainen kesämekko tytölle.
  En ole aiemmin virkkaamista harrastanut, mutta päätin nyt ryhtyä opettelemaan virkkauksen saloja.

Villatakista puuttuu vielä napit, joita tulee villatakin yläosaan 3. (Voi ärsytys, kuva on vähän epätarkka.)



Villatakin alaosa tehtiin pitsivirkkaukena ja yläosan kaarroke pylväillä. Pitsivirkkaus oli todella koukuttavaa ja eteni nopeasti. Kaulus ja reunukset koristeltiin vielä lopuksi nirkoilla.
 Lankana käytin siis VIKING Baby Ull (100% merinovillaa). Mallin ohjeessa käytettiin toista lankaa, joten jouduin vähän ottamaan huomioon langan vaihdoksen mukana tuomat muutokset.

  Olen kyllä todella tyytyväinen, kun onnistuin saamaan valmiiksi asti "ensimmäisen virkkaustyöni". Jäin sen verran koukkuun pitsivirkkaukseen, että suunnitelin tekeväni vauvan peittoja samalla kuviolla.

4 kommenttia:

Kiitos kun ilahdutit minua! :)