maanantai 6. toukokuuta 2013

Villapuku vauvalle

Joulun välipäivinä aika alkoi käymään pitkäksi ison mahan kanssa. Kaappia tonkiessa löysin mukavan pehmeää, kivan harmaata, lankaa. (En muista langan merkkiä.) Lankarullien löytyessä sain idean neuloa pian syntyvälle talvivauvalle villapuvun, jossa olisi lumihiutaleita yms. kuvioita. Sormet syyhyten aloin hommiin. Oli kivaa kutoa pitkästä aikaan kuvioneuletta, nautin.
 
Silmukkamäärän laskin itse sopivaksi. Kuvion villapukuun löysin Garnstudion sivuilta. Jouduin muokkaamaan ohjetta sopivaksi, jotta kuviot menisivät tasan.
 
 
En ole ennen kutonut näin huonoa jälkeä. Napit näyttävät olevan kierossa, mutta tässä vaiheessa niitä ei ollut vielä kiinnitetty, siksi tämä kierous. :)
 

 
Housujen vyötäröön pujottelin valkoisen satiininauhan.
 
 
Lankaa jäi, joten ajattelin vielä neuloa lakin. Ohjeen ja kuvion löysin myös Garnstudion sivuilta. Lakin kudoin ihan ohjeen mukaisesti. Lakin lankoja päätellessä sanoin miehelleni että en voi lähteä nukkumaan ennen kuin lakki on täysin valmis. Lakki valmistui juuri ennen nukkumaanmenoa ja seuraavana aamuna meillä oli uusi, rakas perheenjäsenemme. Tupsua kiinnittäessä lakkiin en olisi voinut uskoa että kohta saamme nähdä pienokaisemme.
 
 
Siinä se on, meidän rakas. :)
 
 
Täällä blogissa on ollut harmillisen hiljaista, johtuen sairasteluista ja muista aktiviteeteista. Virkkuusaralla on työn alla vauvalle peitto, joka valmistunee lähiaikoina.
 
Mukavaa alkanutta viikkoa teille!


 

6 kommenttia:

  1. Voi söpöläistä! Puku näyttää olevan just passeli pienelle ihmiselle. Olet kyllä melkoinen tekijä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enää ei puku pikkuiselle mahdu, sen verran pieni puku se oli. :) En kyllä koe itseäni melkoiseksi tekijäksi, on tämä sen verran surkealla jäljellä tehty. Meinasin jättää tämän työn kokonaan julkaisematta, mutta ajattelin sen kuitenkin julkaista, jotta se pysyisi itselläni muistissa.

      Poista
  2. on kyllä niin ihana villapuku. oih! tuota hommaa en osaa ollenkaan...tunnustan että oikeastaan olen kyllä kade. :)
    melkein pitäisi laittaa tilaus tulemaan. :)

    pikkuinen on jo kasvanut...voi sentään miten aika kuluu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Aika kuluu ihan liian nopeaa. Vauvan ollessa vielä näin pieni, tekisi mieli hetkeksi pysäyttää ajan, jotta tästä vaiheesta ennättäisi vielä enempi nauttia.

      Poista

Kiitos kun ilahdutit minua! :)